Kövess minket!
  
     

A bioenzimről és a hígtrágyakezelésről röviden

A bioenzimről és a hígtrágyakezelésről röviden
2016, augusztus 23.

A bioenzim feladata, hogy bizonyos kémiai reakciók sebességét felgyorsítsa. Mindezt úgy éri el, hogy a lebomlási folyamat gyorsítása érdekében növeli a baktériumok számát, egyfajta öntisztulást kiváltva, így helyreállítja a biológiai egyensúlyt. Azokban az esetekben használják, amikor egy természetes előfordulású mikroorganizmus nem tud kellő sebességgel leszámolni az őt támadó szerves szennyeződésekkel.

A mezőgazdaságban is sokszor használják a bioenzimeket, például a hígtrágya kezeléséhez. A hígtrágya az alom nélkül tartott állatoktól származik, és az állati ürüléken kívül itatóvíz és egyéb hulladék anyagok alkotják. A hígtrágya minőségét bioenzim tartalmú trágyabontó oltóanyagokkal lehet javítani. Nem kis előny, hogy a trágyabontó bioenzim segítségével a hígtrágya kellemetlen szaga is csökken.

A hígtrágya kezelésének több korszerű módja is van, melynek célja a környezetvédelem mellett az eredményes munkafolyamat elérése is. Az egyik ilyen feldolgozási módszer a homogenizálás. A hígtrágya homogenizálása során a folyékony és a szilárd fázist összekeverik, majd öntözőberendezés segítségével juttatják el a megmunkálandó területre. Másik hígtrágya kezelési lehetőség a fázisbontás. A fázisbontás során nem az összekeverés a cél, hanem a lebegő és ülepedő részek szétválasztása. A fázisbontási folyamat többféleképpen történhet, ülepítéssel, szalmabálás szűréssel, ívszitákkal, vibrációs rostákkal és centrifugákkal is. A fázisbontás egyik nagy előnye, hogy utána a hígtrágya könnyebben tárolható.

Szeretne többet megtudni a korszerű farmtechnikai megoldásokról? Hatékonyabbá, környezetbarátabbá tenné gazdaságát? Forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk, a PROMANURE Kft. munkatársai nem csak tanácsokat adnak a fejlesztésre, de a megvalósításban is segítséget nyújtunk! Bővebb információkért tekintse meg honlapunkat, a www.promanure.hu webcímen, kérdés esetén pedig bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-934-4615-ös telefonszámon, illetve az ifagus@upcmail.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ergonom.hu
Hulladékgazdálkodás

Napjainkban egyre inkább központi problémává válik a környezetkárosító hatások megelőzése, mérséklése és a megfelelő megoldás kidolgozása, illetve betartása, melyről világszerte...

Close