Kövess minket!
  
     

Hulladékgazdálkodás

Hulladékgazdálkodás
2014, április 14.

Napjainkban egyre inkább központi problémává válik a környezetkárosító hatások megelőzése, mérséklése és a megfelelő megoldás kidolgozása, illetve betartása, melyről világszerte törvényileg rendelkeznek különböző területeken. A hulladékok káros környezeti hatásainak elkerüléséről a hulladékgazdálkodás területe gondoskodik, amely azt a tudatos tervszerű tevékenységet jelenti, amely a különböző hulladékok keletkezésének mérséklésével, gyűjtésével és feldolgozásával foglalkozik.

Óvjuk környezetünket!

Kezdetben a hulladékot az ember hétköznapi életével és a létfenntartással együtt járó szükséges rossznak ítélték. Az egyre növekvő igényeknek köszönhetően a nagyobb és szélesebb körben végbemenő termelőtevékenységek által a környezeti terhelés is növekedett és súlyos, visszafordíthatatlan károsító hatásokat eredményezett az élővilágban, természeti erőforrásokban és a környezeti elemekben. Ennek köszönhetően modern technológiák jöttek létre, amelyek kevesebb és a környezetre kevésbé káros, valamint könnyebben kezelhető és hasznosítható hulladékot eredményeznek, továbbá ezeket törvényileg is szabályozzák, és szükség esetén szankcionálják a megfelelő felülvizsgálati szervek. Napjainkra már kialakulóban van egy olyan modern és tudatos hulladékgazdálkodási szemlélet és értékrend, amely hulladékbarát technológiák kifejlesztését, környezettudatos életszemléletet, termelőszemléletet, energiatakarékok és környezetbarát termékeket eredményezett. A vállalatok számára a hulladékgazdálkodási terv kidolgozása ennek megfelelően elengedhetetlen:

  • Szerves és maradék hulladék elkülönített gyűjtése, szállítása, feldolgozása.
  • Ipari hulladék elkülönített gyűjtése, szállítása, feldolgozása.
  • Építkezési hulladék elkülönített gyűjtése, szállítása, feldolgozása.
  • Szerves hulladék komposztálása.
  • Maradék hulladék hőhasznosítása.
  • Nem értékesíthető rész kezelése.

Válasszon szakszerű, hozzáértő segítséget!

Az Ergonom Munkavédelmi Szolgáltató Kft. szakszerű és hozzáértő segítséget nyújt partnerei számára a megfelelő korszerű hulladékgazdálkodási terv kidolgozásában, valamint a környezetvédelmi adatszolgáltatás hibátlan működéséhez, melyről bővebb tájékoztatást a www.ergonom.hu weboldalon kaphat. Horváth Csaba kollégánk bővebb információkkal a 06 30/247 92 22-es ügyfélszolgálati telefonszámon és a csaba.horvath@ergonom.hu e-mail címen áll a rendelkezésére.

Keressen minket bizalommal és gondoskodjunk együtt környezetünk megóvásáról!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ipariautomatizalas.com-Tuzvedelem
Tűzvédelem az építőiparban

Ma már azon túl, hogy minden téren meg kell felelni a tűzvédelmi előírásoknak, egyre több hangsúlyt fektettünk a megelőzésre. Azaz...

Close