Kövess minket!
  
     

Kockázatértékelés a működés értékében

Kockázatértékelés a működés értékében
2014, február 26.

A munkavédelemről szóló törvény kimondja: „munkáltatónak rendelkeznie kell kockázatértékeléssel, amelyben köteles minőségileg, illetve szükség esetén mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat”.

Ahhoz, hogy a maihoz hasonló szabályrendszer kialakuljon rengeteg munka volt szükséges, hiszen ki kellett alakítani egy egyezményes, kollektív szempontrendszert, amely minden körülmények között megállja a helyét, így viszonyítási alapot nyújt az esetenként szükséges változtatások alkalmazásához, valamint egyértelműsíti a felmerülő problémák helytállóságát, így válnak elkerülhetővé a félreértése.

Egy kockázatértékelés során az értékelő azokra a veszélyességi pontokra hívja fel a figyelmet, melyek egy esetleges baleset során, veszélyességi faktort jelenthetnek. A készített dokumentáció magába foglalja a munkavédelmi, illetve a munkaegészségügyi szempontrendszereket. A kiértékelésbe pedig nem csak olyan banális dolgok tartoznak, mint kiálló éles tárgyak, hanem azon kémia anyagok lajstroma, melyek használata már önmagába is veszélyt jelent annak használójára.

Óvja cégét, rendelkezzen naprakész kockázatértékeléssel és figyelmeztesse a dolgozóit a veszélyekre, hogy megelőzhetőek legyenek az esetleges balesetek.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube