Kövess minket!
  
     

Mi az a munkavédelmi kockázatértékelés?

Mi az a munkavédelmi kockázatértékelés?
2014, március 26.

A kockázat szó annak meghatározására szolgál, hogy egy esetleges veszélyhelyzetben a sérülésnek vagy egészségkárosodásnak a valószínűségének és súlyosságának az együttes esélyét hívatott jelenteni. Azaz milyen súlyosságú és valószínűségű veszélynek vannak kitéve az adott területen dolgozók.

Ennek megfogalmazására és pontos összegyűjtésére szolgál a kockázatértékelés. Ennek keretén belül tételesen számba veszi, az értékelést végző szakember, hogy a munkahelyen milyen balesetek történhetnek meg illetve azok milyen súlyos egészségkárosító vagy sértő hatással lehetnek a munkavállalókra.

Azon felül, hogy tételesen felsoroljuk a kockázati lehetőségeket, tételesen tartalmaznia kell a dokumentumnak, hogy kiket érhet kockázat, milyen veszélynek vannak kitéve és annak mértékét.

Ahhoz, hogy egy reális képet kapjunk, nem csak a környezeti veszélyekre kell kitérnünk, hanem az alkalmazott eszközöket, anyagokat is számításba kell venni, illetve azok együttes hatását is.

Mindezekből láthatjuk, hogy egy rendkívül összetett és bonyolult területét képezi a munkavédelemnek. Ezért is fontos, hogy bár vannak olyan veszélyhelyzetek, melyeket laikusként is kiküszöbölhetünk, mégis szükségeltetik egy profi szakember, aki szaktudásával könnyedén átláthatja a tényezőket, és felmérheti a terepet.

Készítessen kockázatértékelést, végezze ellenőrzötten munkáját!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ergonom.hu
Pszicho szociális kockázatértékelés

Napjainkban szinte már hétköznapivá vált a munkahelyi stressz jelensége és következményei. A pszicho szociális kockázatok kialakulásában kiemelt szerepet játszik a...

Close