Kövess minket!
  
     

Munkavédelem a munkavállalók és a munkáltatók érdekében

Munkavédelem a munkavállalók és a munkáltatók érdekében
2014, február 26.

Ahhoz, hogy egy cég vagy vállalkozás produktívan, és gördülékenyen tudjon működni, létfontosságú megteremteni a biztonságos környezetet, minden jelenlevő alkalmazott számára.  Ez is teljes mértékben a munkáltató feladatkörébe tartozik, amely komoly felelősséget ró rájuk, hiszen nem egyszerű megfelelni a folyamatosan változó jogszabályi elvárásoknak.

A munkavédelem egy összefogó fogalom, rengeteg dolgot foglal magába. Többek között idetartozik a munkahely veszélyességi osztályának meghatározása, a mentési terv készítése, valamint a munkavédelmi előírások elkészítése és annak megfelelő továbbítása a munkavállalók felé. Éppen így, ide tartozik az esedékes alkalmassági vizsgálatok ütemezése és megszervezése. Ahhoz, hogy egy vállalkozás megfeleljen minden előírásnak, érdemes folyamatosan figyelemmel követni a jogszabályváltozásokat, ennek tükrében újraértékelni a munkaterületeket és körülményeket.

Nehéz dolog egy napi szinten látott környezetet külső szemmel megítélni, éppen ezért esik meg olyan gyakran, hogy egy-egy váratlan ellenőrzés során, olyan hibapontokra derülhet fény, amelyek mi magunk megközelítőleg se értékelnénk például lehetséges veszélyforrásnak.

Éppen ezért érdemes, újra és újra megbízni egy szakembert a kiértékelésre, valamint a módosítások végrehajtására. Egy vállalkozás sikere a dolgozókon múlik, tegyen meg mindent, hogy olyan környezetben és körülmények között dolgozhassanak, ami a folyamatos fejlődés kulcsa.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Female hands protecting a new green life.
Környezetvédelem a munkában

Az iparosítást követően komoly szintű problémákat okozott a gyárak által termelt különböző káros anyagok kibocsátása. A fokozottan szennyezett területeken több...

Close