Kövess minket!
  
     

Munkavédelem a ruházat terén

Munkavédelem a ruházat terén
2014, március 26.

Bár sokan úgy vélik, hogy a munkavédelembe alapvetően a biztonságos környezet illetve munkakörülmények biztosítása tartozik, azonban nem elhanyagolható szempont a biztonságos ruházati termékek viselete és alkalmazása.

Tehát ebbe az ágazatba tartozik a munkaruházat is. Pontosabban a megfelelő darabok kiválasztása, melyek az adott munka veszélyeinek megfelelően a lehető legnagyobb biztonságot nyújtják az őket viselő, munkavállalók számára.

A munkáltatóra hárul annak a felelőssége, hogy biztosítsa e ruhákat a dolgozók számára. Ebbe beletartozik az is, hogy azok a megfelelő méretben legyenek elérhetőek és ne korlátozzák a munkafolyamat, illetve a szabad mozgás végrehajtásában a munkavállalókat.

Attól függően, hogy milyen mérgező vagy speciális munkakörülmények között folyik a munka, a munkáltató felelősségét képezi, a ruhák tisztítása. Természetesen ez akkor is előfordulhat, ha átlagos körülmények között végzik a dolgozók munkájukat, de a cég vállalja a munkaruhák tisztítását. Ellenben ha a szerződésbe foglalt megegyezés kimondja, hogy a munkavállaló felelőssége a ruházat karbantartása, illetve az esetleges hibák jelzése, vagy minimális szintű javítása, akkor az ebből fakadó hibák esetén, felelősségre vonható.

A biztonságos munkavégzés érdekében, fokozottan ügyeljen munkájára és az ott felmerülő balesetveszélyes helyzetekre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ipariautomatizalas.com-Kornyezetvedelem
Vízi élőflórák megóvása

Manapság a környezetvédelmi hatóságoknak és a különböző szervezeteknek köszönhetően egyre szigorúbb és egyben hatásosabb szabályozások jönnek létre környezetünk megóvásának érdekében....

Close