Kövess minket!
  
     

Pszicho szociális kockázatértékelés

Pszicho szociális kockázatértékelés
2014, március 17.

Napjainkban szinte már hétköznapivá vált a munkahelyi stressz jelensége és következményei. A pszicho szociális kockázatok kialakulásában kiemelt szerepet játszik a nem megfelelő munkahelyi szociális közeg és a nem megfelelő munkatervezés, melyek munkahelyi stresszt idézhetnek elő és fizikai, valamint mentális következményekkel járhatnak a dolgozók számára. Ennek a kezelése hatalmas kihívást jelent az egészségügy és a munkáltatók számára, ezért jogi törvény rendelkezik ennek a problémakörnek a kezelése és megoldása érdekében.

Pszicho szociális kockázatok

Természetesen egyénenként eltér a stressz tűrő és kezelő képességünk, de gyakran enyhébb vagy súlyos egészségkárosító hatásokkal jár. A kockázatértékelés célja, hogy a károsító tényezőket kiszűrje és időben kezelje, orvosolja.

Gyakori pszicho szociális kockázatokhoz vezető helyzetek:

  • Túlterheltség és az aránytalan munkahelyi elvárások és egyéni képességek, egymásnak ellentmondó elvárások és nem egyértelmű feladatkörök, valamint a teljesítménykényszer.
  • A kommunikáció, támogatás, motiválás hiánya a kollegák és a vezetőség felől.
  • Rossz irányítás, szervezetlen átalakítások, bizonytalanság.
  • Zaklatás pszichológiai vagy szexuális tekintetben, erőszakos magatartás egy másik fél felől.
  • Befolyás és részvétel hiánya a munkavégzésben, a döntés lehetőségének megvonása.

A jogszabályok értelmében a pszicho szociális kockázatértékelés és kezelés a munkáltató feladata különböző szempontok alapján, melyet a Munkavédelmi hatóság szigorúan ellenőriz.

Hatékony segítséget kínálunk!

Az Ergonom Munkavédelmi Szolgáltató Kft. szakszerű segítséget nyújt a munkáltatók felé megannyi szolgáltatással, köztük vállaljuk a pszicho szociális kockázatértékelést is. Szakembereink sok éves tapasztalatukkal és a naprakész jogi ismereteikkel, készséggel állnak rendelkezésére minden elvárásnak megfelelően, az Ön és dolgozói sikeres munkavégzésének és egészségének érdekében. A kockázatértékelésről részletes tájékoztatást és ajánlatot a www.ergonom.hu weboldalon kérhet, valamint Horváth Csaba kollégánk bővebb információkkal a 06 30/247 92 22-es ügyfélszolgálati telefonszámon és a csaba.horvath@ergonom.hu e-mail címen áll a rendelkezésére.

Keressen minket bizalommal és reméljük hamarosan elégedett ügyfeleink között tudhatjuk Önt is!

 

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ergonom.hu
Első a biztonság!

Legyen szó bármilyen munkáról és azon belül is bármilyen szekcióról, a legfontosabb a biztonság! Ahhoz hogy egy cég vagy vállalkozás,...

Close