Kövess minket!
  
     

Tűvédelmi előírások a munkahelyeken

Tűvédelmi előírások a munkahelyeken
2014, február 26.

Ahhoz, hogy cégünk, vállalkozásunk biztonságos környezetet jelentsen a munkavállalóknak, alapvető fontosságú, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a balesetek megelőzésére és lehetőség szerinti elkerülésére.

Mindenekelőtt a legfontosabb a megelőzés. Jelen esetben az, hogy a szabályozásban foglaltaknak 100 %-osan megfeleljünk, aminek legfontosabb oka, hogy a dolgozók biztonságban végezhessék munkájukat, valamint nem kell hatalmas bírságokkal megbirkóznunk a felmerülő hiányosságok miatt.

Ha új vállalkozást indít, vagy új helyre települ érdemes megbízni egy szakembert a kivizsgálási feladatokra, valamint a különböző tűzvédelmi feladatok ellátására, így biztos nem történhet semmilyen mulasztás.

Munkáltatóként, felelősséggel tartozik azért, hogy a munkavállalókat tájékoztassa a tűzvédelmi előírásokról, a cég egyedi tűzvédelmi szabályzatáról. Ezen szabályzatoknak az-az alapvető célja, hogy pontos leírást ad az esetleges veszélyekről, azok kezeléséről, illetve a menekülési útvonalakról.

A munkáltatónak ezen felül különösen nagy felelőssége van arra, hogy megfelelő eszközökkel, az előírt mennyiségben lássa el a munkahelyet tűzvédelmi eszközökkel, hogy egy esetleges tűz esetén biztonsággal megakadályozható legyen a nagyobb veszély.

A hatóságok összetett jogszabályokkal próbálják elérni, hogy a munkabalesetek elkerülhetővé váljanak, éppen ezért törekedjünk rá, hogy az év mindennapján megfeleljünk ezen elvárásoknak.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ipariautomatizalas.com-munkavedelem-1
Munkavédelem a munkavállalók és a munkáltatók érdekében

Ahhoz, hogy egy cég vagy vállalkozás produktívan, és gördülékenyen tudjon működni, létfontosságú megteremteni a biztonságos környezetet, minden jelenlevő alkalmazott számára. ...

Close