Kövess minket!
  
     

Tűzvédelem az építőiparban

Tűzvédelem az építőiparban
2014, március 26.

Ma már azon túl, hogy minden téren meg kell felelni a tűzvédelmi előírásoknak, egyre több hangsúlyt fektettünk a megelőzésre. Azaz arra törekszünk, hogy a lehetőségekhez mérten, minimalizáljuk a tűzesetek bekövetkezésének valószínűségét.

Erre jelenthet megoldást, ha már az építkezés során ügyelünk arra, hogy lehetőség szerint a legkevésbé tűzveszélyes anyagot használjuk fel. Bár manapság nem túl gyakori a faházak építése, mint inkább dekoratív felhasználásunk a jellemző. Mégis érdemes fokozottan ügyelni az alkalmazandó burkolati anyagok minőségére.

A különböző faburkolatokon túl, érdemes a tapétát is hanyagolni, mivel ezek az anyagok könnyen lángra kaphatnak, így a kialakuló tűz továbbterjedhet és ellehetetleníti az oltási munkálatokat, vagy a vészhelyzet korai elhárítását.

Kábelek burkolása

A falfelületeken túl, meglévő vezetékeinket és kábeleinket is érdemes tűzvédelmi bevonatokkal, vagy burkolatokkal ellátni, avagy eredendően speciális kiképzésű termékeket választani.

Berendezés

Bár a szabályozások konkrétan kimondják, hogy bizonyos tárgyak és szerkezetek, milyen távolságra lehetnek egymástól. Azonban a veszélymentes zónákban is érdemes fokozott figyelmet fordítani az elektronikai, illetve vizes blokkok elrendezésére, így kiküszöbölhetjük az esetleges veszélyeket.

Óvja környezetét, biztosítson megfelelő körülményeket a balesetmentes munkavégzés érdekében.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ipariautomatizalas.com-Munkavedelem
Munkavédelem a ruházat terén

Bár sokan úgy vélik, hogy a munkavédelembe alapvetően a biztonságos környezet illetve munkakörülmények biztosítása tartozik, azonban nem elhanyagolható szempont a...

Close